SEDAN SATTE VI OSS UNDER JORDEN

Av Miriam Boolsen

Sedan satte vi oss under jorden blev sommaren 2018 uttagen att delta i inte mindre än två scenkonstfestivaler: Gothenburg Fringe Festival (Göteborg) och STOFF (Stockholm).

Föreställningen spelades på Teater Uno i Göteborg, och på Teater Tre i Stockholm.

Scenkonstguiden om föreställningen:

”Jag vet inte ens var jag ska börja. Så många sinnesintryck och så otroligt vacker text! […] jag försvann ner under jorden och lyssnade till ett språk som var svenska, men som var underlagt andra regler för förståelsen av verkligheten. Hade gärna stannat kvar därnere… […]” 

Anna Gohr, 25/8 2018

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Inte ett löv på en gren som undgår vår uppmärksamhet. Inte en tand i munnen på en ekorre som inte kommit till vår vetskap. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du. Nu, visst känner du? Kommer du ihåg? Du vet väl att vi finns där?

De har alltid funnits. Tittat, lyssnat och vävt människornas livstrådar. Nu kan plötsligt slutet vara nära. Är den här kaotiska världen ännu värd att rädda – och i så fall, vad krävs av dem?

BATALJ presenterar en på samma gång förvillande som lysande klarsynt pjäs om den allmänmänskliga längtan efter ett syfte, och vad vi är beredda att offra i jakten på  det. 
Miriam Boolsen är en dansk dramatiker som i flera år varit verksam i Nederländerna. Detta är första gången något av hennes verk spelas på svenska.

MANUS

REGIÖGA

PÅ SCEN


LJUSDESIGN


FOTO, TRAILER
& LJUD

ÖVERSÄTTNING


PRODUKTION

Miriam Boolsen

Malin B. Erikson

Tove Simonsen
& Moa Åström

Benny Avér
& Christina Kamma


Kjell Åström

Tove Simonsen
& Moa Åström

Tove Simonsen
& Moa Åström

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Inte ett löv på en gren som undgår vår uppmärksamhet. Inte en tand i munnen på en ekorre som inte kommit till vår vetskap. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du.Nu, visst känner du? Kommer du ihåg? Du vet väl att vi finns där?

De har alltid funnits. Tittat, lyssnat och vävt människornas livstrådar. Nu kan plötsligt slutet vara nära. Är den här kaotiska världen ännu värd att rädda – och i så fall, vad krävs av dem?

BATALJ presenterar en på samma gång förvillande som lysande klarsynt pjäs om den allmänmänskliga längtan efter ett syfte, och vad vi är beredda att offra i jakten på  det. Miriam Boolsen är en dansk dramatiker som i flera år varit verksam i Nederländerna. Detta är första gången något av hennes verk spelas på svenska.

MANUS Miriam Boolsen REGIÖGA Malin B. Erikson PÅ SCEN Tove Simonsen & Moa Åström LJUSDESIGN Benny Avér & Christina Kamma FOTO, TRAILER & LJUD Kjell Åström ÖVERSÄTTNING Tove Simonsen & Moa Åström PRODUKTION BATALJ Scenkonst

”Jag vet inte ens var jag ska börja. Så många sinnesintryck och så otroligt vacker text! […] jag försvann ner under jorden och lyssnade till ett språk som var svenska, men som var underlagt andra regler för förståelsen av verkligheten. Hade gärna stannat kvar därnere…” 

Anna Gohr, Scenkonstguiden